Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sibiřské pelmeně

Sibiřské pelmeně

 

Ingredience pro 4 osoby

330 g hrubé mouky

1 vejce

1/2 lžičky soli

1/8 studené vody

1 vejce na potření

Nádivka

200 g mletého hovězího masa

200 g mletého vepřového masa

2 lžíce strouhanky

1 lžička soli

mletý černý pepř

1 malá cibule

½ lžičky cukru

6 lžic studené vody

8 lžic rozpuštěného másla

Postup přípravy

1. Na vál prosejeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do

kterého nožem rozklepneme vejce, osolíme, a za po142

stupného přilévání vody, zaděláme těsto. Rukama vyhněteme

tuhé hladké těsto a necháme asi 20 minut

odpočinout.

2. Nádivka: smícháme maso, strouhanku, sůl, pepř, cukr,

vodu, přistrouháme oloupanou cibuli a vše promícháme.

3. Odpočinuté těsto rozválíme na tenký plát a formičkou

o průměru 4 cm na něm naznačíme kroužky. Vejce

rozšleháme a kroužky jim pomažeme. Do středu každého

kroužku dáme trochu nádivky, potom kolečka

vykrojíme, v půli přehneme a okraje k sobě pevně přitiskneme.

4. Pelmeně vaříme ve vroucí osolené vodě 8–10 minut,

pak je rozdělíme na talíře a přelijeme rozpuštěným

máslem.

Množství: pro 4 osoby

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 10 min

Hotovo za 45 min

pokračování:

http://eshop.librix.eu/produkt/detail/717/adin-se-psim-sprezenim-na-jamal

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář